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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados.
Data corrente:  04/01/2017
Data da última atualização:  23/02/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOMTEMPO, L. L.; COSTA, A. M.; LIMA, H. C. de; ENGESETH, N.; GLORIA, M. B. A.
Afiliação:  LARISSA L. BOMTEMPO, UFMG; ANA MARIA COSTA, CPAC; HERBERT CAVALCANTE DE LIMA, CPAC; NICKI ENGESETH, UNIVERSITY OF ILLINOIS; MARIA BEATRIZ A. GLORIA, UFMG; UNIVERSITY OF ILLINOIS.
Título:  Bioactive amines in Passiflora are affected by species and fruit development.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 89, n. 1, p. 733-738, November 2016.
DOI:  http://dx.doi.org/10.1016/j.foodres.2016.09.028
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Bioactive amines were determined in selected passion fruit species and throughout fruit development. The same amines (spermine, spermidine, agmatine, putrescine and tryptamine) were found in four Passiflora species (2008?2010 growing seasons) at different concentrations: P. alata had higher polyamines (spermine + spermidine, 8.41 mg/100 g); P. setacea and P. nitida had higher putrescine (> 7.0 mg/100 g); and P. setacea had higher agmatine contents (1.37 mg/100 g) compared to the others. The indolamine tryptamine was present at low concentrations in all species (~ 0.05 mg/100 g). P. nitida and P. alata had the highest soluble solids (~ 18°Brix); P. edulis had the lowest pH (2.97) and P. nitida the highest pH (4.19). Throughout P. setacea fruit development, the concentrations of spermidine, putrescine and agmatine decreased; spermine contents did not change; and pH decreased. Fruit shelf life and some of the health promoting properties of Passiflora and their synthesis are modulated by species.
Palavras-Chave:  Agmatina; Amadurecimento; Espermidina; Passion fruit; Spermina; Triptamina.
Thesagro:  Maracujá.
Thesaurus Nal:  Agmatine; Ripening; Spermine; Tryptamine.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPAC35683 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  15/12/2014
Data da última atualização:  10/04/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  YAMANAKA, N.; LEMOS, N. G.; AKAMATSU, H.; YAMAOKA, Y.; KATO, M.; SILVA, D. C. G.; PASSIANOTTO, A. L. de L.; SANTOS, J. V. M. dos; BENITEZ, E. R.; ABDELNOOR, R. V.; SOARES, R. M.; SUENAGA, K.
Afiliação:  NAOKI YAMANAKA, JIRCAS; NOELLE G. LEMOS, JIRCAS/UEM; HAJIME AKAMATSU, JIRCAS; YUICHI YAMAOKA, JIRCAS; MASAYASU KATO, JIRCAS; DANIELLE CRISTINA GREGORIO DA SILVA, CNPSO; ANDRÉ L. de L. PASSIANOTTO, CNPSo; JOÃO V. M. DOS SANTOS, CNPSo; EDUARDO R. BENITEZ, National Institute of Crop Science; RICARDO VILELA ABDELNOOR, CNPSO; RAFAEL MOREIRA SOARES, CNPSO; KAZUHIRO SUENAGA, JIRCAS.
Título:  Pathogenic differences among japonese and brazilian soybean rust populations and resistance useful against brazilian rust populations.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: AKAMATSU, H.; YAMANAKA, N.; SUENAGA, K. (Ed.). Identification of Stable Resistance to Soybean Rust for South America. Tsukuba: JIRCAS, 2014. (JIRCAS Working Report, 81).
Páginas:  p. 63-78.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Doença de planta; Doença fúngica; Ferrugem; Fungo; Soja.
Thesaurus NAL:  Plant diseases and disorders; Soybean rust; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO35596 - 1UPCPL - DD
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